Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Mindfulness

De term mindfulness krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Niet gek ook, als je bedenkt dat we in een samenleving wonen en werken waar het tempo steeds sneller gaat. Waar de veranderingen elkaar in rap tempo opvoeren. Het is dan goed om eens bewust te worden van je omgeving en om even aandacht te hebben voor jezelf en voor anderen. Tijdens een workshop Mindfulness reiken we je die handvatten aan die zorgen voor mentale gezondheid en emotionele stabiliteit, waardoor je in staat bent anderen hun werk beter te laten uitvoeren.

Succesvolle samenwerking dankzij mindful werken

Mindfulness op het werk zorgt natuurlijk voor de bekende stressreductie en een verhoging in de productiviteit. Maar voor managers en teamleiders zit er met een workshop Mindfulness meer in het verschiet. Je leert bijvoorbeeld de rust en de ruimte te nemen voor het bewaren van het overzicht en het maken van evenwichtige beslissingen, maar de training draagt ook bij aan de ontwikkeling van je sociale en emotionele intelligentie. Geef je je bijvoorbeeld medewerkers de volle aandacht wanneer ze bij je komen? Ben je hun problemen in je hoofd al aan het oplossen, terwijl ze hun verhaal nog doen? Of stel je vragen waarmee ze zelf tot een oplossing komen?

De workshop Mindfulness leert je om de volledig gefocust te blijven in gesprekken. Om niet af te dwalen en vooral om beter te luisteren. Zonder direct te oordelen. Daarmee ben je beter in staat om te ontdekken wat er écht speelt, zodat je vervolgens in vergaderingen snel tot de kern kunt komen, bijvoorbeeld. Of, belangrijker nog, medewerkers beter kunt stimuleren en inspireren weer oplossingsgericht aan het werk te gaan. Kortom, mindfulness op het werk zorgt voor een verbeterde en effectievere communicatie; een cruciale factor in het succes van de samenwerking met je team.

Inhoud van de workshop Mindfulness

De workshop Mindfulness is vooral gefocust op bewustwording. Op het bewust zijn van je omgeving en op aandacht hebben voor de dingen die er op dat moment toe doen. Op het uitschakelen van de automatische piloot, zodat je zelf weer de regie in handen kunt nemen. Daarvoor is een stukje theoretisch inzicht vereist. Deelnemers leren de essentie van mindful werken en waarom we doen wat we doen. Maar we gaan vooral actief aan de slag. Geen zweverig gedoe, maar wetenschappelijk bewezen methoden die de basis leggen voor goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van mindfulness.

Na de workshop Mindfulness:

  • ben je je bewust jezelf en van je omgeving
  • neem je de controle in je leven
  • maak je doorgaans betere beslissingen
  • kun je effectiever communiceren
  • en zorg je voor een betere samenwerking met je team

Oefening baart … mindfulness

Mindful werken leer je immers voornamelijk door te oefenen. De workshop Mindfulness draait dan ook om actie en reflectie. Het is een incompany programma op maat, vol met tips, trucs en technieken die deelnemers kunnen toepassen in hun specifieke situatie. We gaan daarom aan de gang met diverse oefeningen en reflecteren vervolgens op de ervaringen die je opdoet. Zo word je je direct bewust van wat je doet en in het bijzonder wat dat vóór je doet. Uiteindelijk kun je beter omgaan met de stress en uitdagingen van je rol en ben je een betere leider voor je team. Boek een workshop Mindfulness voor bedrijven en ontdek wat mindful werken voor jou kan betekenen.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? We adviseren je graag!
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@sprekersboeken.nl

Reserveer nu je plek!

Door hier je gegevens achter te laten, reserveer je jouw plek bij de training van jouw keuze. Je bent nog niet tot betaling verplicht, we sturen je namelijk een offerte toe zodat jij er op jouw moment een besluit over kunt nemen.