Meer informatie over Workshop Debatteren? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Debatteren

Hoe je het ook wendt of keert: als directeur, manager of andere leidinggevende ben je constant aan het debatteren. Je onderhandelt veel met klanten over je producten of dienstverlening, bijvoorbeeld. En daarna heb je nog een gesprek met één van je medewerkers over opslag of meer verantwoordelijkheid. Als je dan je standpunt met bijbehorende argumentatie daadkrachtig en duidelijk kunt verwoorden, ben je een stuk overtuigender en is de kans groter dat de balans in jouw voordeel uitslaat. Maar hoe doe je dat? Je leert het tijdens de Workshop Debatteren.

Anatomie van een krachtige formulering

Tijdens de training gaan we in op de anatomie van een krachtige formulering. Hoe zien sterke argumenten eruit? Hoe vertaal in je een lang en ingewikkeld verhaal naar een korte redenering waarin de argumenten elkaar logisch opvolgen en elkaar zelfs versterken? We leren je om bepaalde onderhandelingstechnieken in te zetten om je punten extra kracht bij te zetten en het debat naar je toe te trekken. Technieken en trucs waarmee je overtuigend overkomt – zelfs als je het niet eens bent met de stelling die je verdedigt.

Effectief tegenargumenten counteren

Debatteren bestaat niet alleen uit het overbrengen van je eigen standpunt. Het gaat ook om het weerleggen van de argumenten van je gesprekspartners of toehoorders. Daarom gaan we in de workshop Debatteren ook uitgebreid aan de slag met herkennen en reageren op de onderhandelingstechnieken van je tegenstander. Met het herkennen van de soort redenen en de gebruikte techniek, om ze vervolgens effectief te kunnen counteren. We gaan dieper in op hoe je, door te geven en te nemen, effectief een akkoord weet te bereiken.

Behaal winst met non-verbale communicatie

Een discussie voeren is ook meer dan het uitwisselen van argumenten. Je lichaamshouding ook een belangrijke factor in de mate waarop je overtuigend overkomt. Daarom maken we je tijdens de workshop Debatteren bewust van je non-verbale communicatie. We leren je hoe je extra overtuigingskracht genereert door je stemgebruik af te wisselen en hoe je houding en gelaatsuitdrukking je betoog beïnvloeden. We geven je concrete tips, adviezen en feedback waarmee je je standpunten vol zelfvertrouwen kunt presenteren.

Inhoud & resultaat van de workshop Debatteren

De interactieve workshop Debatteren begint vaak met een stukje theorie, waarbij we ingaan op de voordelen van valkuilen van gelijk krijgen en het voorbereiden van een zakelijke discussie of verkoopgesprek. Vervolgens gaan we middels praktische opdrachten en gesimuleerde debatten actief aan de slag met het formuleren van scherpe redeneringen, het gebruiken van onderhandelingstechnieken en het verzinnen en overtuigend brengen van tegenargumenten, waarbij persoonlijke feedback je al snel een effectievere debater maakt.

Na de workshop ben je in staat om:

  • een debat of discussie volledig voorbereid en vol zelfvertrouwen in te gaan
  • je betoog en argumentatie logisch te structureren
  • onderhandelingstechnieken en -trucs toe te passen
  • tegenargumenten effectief te counteren
  • jezelf en je standpunten met overtuigingskracht te presenteren

Jouw organisatie vormt het uitgangspunt

We stemmen de workshop Debatteren graag af op jouw organisatie. Op de thema’s die er spelen en op je persoonlijke behoeften. Zo krijg je pas echt concrete handvatten waarmee je beter kunt debatteren, onderhandelen en overtuigen in situaties die zich ook daadwerkelijk voordoen in de praktijk. Wel zo fijn. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van een workshop Debatteren voor jou en je bedrijf!

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over Workshop Debatteren?
Neem vrijblijvend contact op.