Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Lachworkshop

Zeg eens eerlijk … wanneer heb jij voor het laatst gelachen op het werk? Écht gelachen? Weet je dat überhaupt nog? Waarschijnlijk niet. Want het leven is serieus en het werk al helemaal. Maar dat betekent niet dat je onderweg niet kunt lachen. Sterker nog, lachen op de werkvloer heeft veel voordelen voor je organisatie. Voor je leiderschap en voor de samenwerking met én binnen je team. Kortom, lachen is het medicijn voor een gezondere werkomgeving. Tijdens de Lachworkshop gaan we daarom serieus aan de slag met lachen, zodat je team weer een enorme boost krijgt!

Meer lachen = meer productiviteit

Onze Lachworkshop draagt bij aan de positiviteit binnen het team. Aan een verbeterde samenwerking met meer onderling begrip. Want regelmatig gezamenlijk lachen zorgt voor verbondenheid. Het ruimt de geest even op, geeft weer nieuwe energie, verhoogt de motivatie en stimuleert de creativiteit. Allemaal voorwaarden om het team zo productief mogelijk te houden. Maar ook op fysiek vlak ervaren je medewerkers de voordelen van lachen. Het geeft bijvoorbeeld een ontspannen gevoel. Minder stress en dus uiteindelijk minder ziekteverzuim. Win-win.

De serieuze kant van lol

De Lachworkshop draait niet alleen om grappen. Tussen het gegiechel en gebrul door besteden we ook aandacht aan de serieuze kant van het lachen. We vertellen over de verschillende gezondheidseffecten, bijvoorbeeld. Over je hersenen en over de aanmaak van endorfine, serotonine en dopamine. Maar we gaan ook in op wat een glimlach kan betekenen voor je organisatie. Hoe je door te lachen je anderen positief kunt beïnvloeden en hoe je daarmee zorgt voor een hogere tevredenheid bij je klanten.

Over lachen en leiderschap

Humor kan je leiderschapsstijl versterken, maar ook ondermijnen. Door in stressvolle situaties de spanning te breken met een grapje, geef je bijvoorbeeld het signaal af aan dat je in controle bent. Wat weer leidt tot meer respect en vertrouwen. Maar aan de andere kant kan het ook averechts werken. Hoewel het de acceptatie bevordert, kan een grapje maken over jezelf er juist ook voor zorgen dat je autoriteit ondermijnd wordt. Tijdens de Lachworkshop gaan we eventueel dieper in op hoe je als manager of leidinggevende humor in kunt zetten om de werkmoraal effectief te verhogen.

Inhoud van de Lachworkshop

Tijdens de Lachworkshop gaan we in op de theorie achter het lachen. Hoe werkt het? En waarom? De workshop is leerzaam, maar dankzij het interactieve karakter ook nog eens erg leuk. Want de Lachworkshop zit natuurlijk boordevol oefeningen en opdrachten waarbij collega’s elkaar op een ongedwongen manier beter leren kennen en waarbij de lachspieren flink aan het werk worden gezet. Na de Lachworkshop ervaren jij en/of je team:

  • meer en betere onderlinge verbondenheid, begrip en communicatie
  • nieuwe energie, een hogere motivatie en meer creativiteit
  • minder stress
  • en hoe je humor inzet om leiderschap te versterken

Lachworkshop op locatie

Lachen doe je het best in een veilige of inspirerende omgeving. Daarom geven we de Lachworkshop op locatie. Incompany en op maat gemaakt om te voldoen aan de behoeften van jouw organisatie of van je team. Het is daarmee een fantastische teambuilding activiteit of één van die bedrijfsuitjes waar je nog lang met een glimlach aan terugdenkt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Onze leeradviseurs helpen je graag.
Bel ons op 030-2001020 e-mail naar info@sprekersboeken.nl

Reserveer nu je plek!

Door hier je gegevens achter te laten, reserveer je jouw plek bij de training van jouw keuze. Je bent nog niet tot betaling verplicht, we sturen je namelijk een offerte toe zodat jij er op jouw moment een besluit over kunt nemen.