Meer informatie over Communiceren met impact? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Communiceren met impact

Wil je meer bereiken als manager of als professional? Dan is de communicatietraining Communiceren met Impact ideaal om direct te ervaren wat voor positief verschil kleine veranderingen aan jouw communicatie betekent.

Als professional ben je een groot deel van de dag bezig met communiceren. Verbaal, non-verbaal, praten, mailen, appen, bellen. Zelfs de manier waarop je naar iemand kijkt kan grote invloed hebben op hoe je over komt en welke impact jouw boodschap maakt. Wanneer je je er bewust van bent dat communicatie een krachtig middel is, dan ben jij klaar om je communicatieskills naar een hoger niveau te brengen.

Communiceren met impact

Heb je het idee dat je in werksituaties soms minder gedaan krijgt dan je zou willen? Goede kans dat dit komt door de manier waarop je communiceert. In onze kennisintensieve maatschappij word vaak vergeten dat het niet alleen draait om kennis en kunde, maar ook om de manier waarop je iets over brengt aan de ander. Communicatie raakt de kern van ons mens zijn. Waarom voel je je bij de ene persoon prettiger dan bij de ander? Dit komt meestal door een optelsom van verbale en non-verbale signalen. Er is dus ook geen ideale manier van communiceren die je in alle situaties toe kunt passen. Wel kun jij je communicatie aanpassen aan verschillende situaties. En dat is precies wat je leert tijdens de communicatietraining Communiceren met impact.

Mogelijkheden communicatietraining:

Tijdens deze training ga je in een klein groepje aan de slag met het verbeteren van je communicatievaardigheden. In overleg met onze trainer maken we een programma op maat. De volgende onderwerpen kunnen onder andere aan bod komen:

  • Je leert verbale- en non-verbale communicatie te observeren en te interpreteren
  • Je leert hoe jouw verbale- en non-verbale communicatie over komt op anderen
  • Je gaat aan de slag met het verbeteren en aanpassen van je lichaamshouding
  • Je ervaart wat de impact van oogcontact kan zijn
  • Je maakt kennis met concepten als “spiegelen” en de toepassing hiervan
  • Je leert hoe je je communicatiestijl effectief aanpast aan een situatie
  • Je maakt kennis met een aantal basis concepten van NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)
  • Je leert hoe je humor in kunt zetten als “geheim wapen”

Communicatietraining met volop plezier

In deze training geen droge stof. Na de training loop je gegarandeerd met een bak positieve energie en nieuwe vaardigheden naar buiten. We gaan actief aan de slag en doen veel oefeningen door middel van rollenspellen. Dit zorgt ervoor dat je geleerde stof meteen actief kunt toepassen, in de trein naar huis wat mij betreft al.

Na deze communicatietraining:

Lopen deelnemers naar buiten met een flinke dosis aan nieuwe ervaringen en voel je meteen de drang om geleerde concepten uit te proberen. Ik hoor vaak van deelnemers dat de training hun zelfvertrouwen een boost heeft gegeven en dat ze merkten dat ze na de training meer respect en meer gedaan kregen. En dat is het mooiste compliment dat ik kan krijgen.

Voor wie is de communicatietraining?

Het programma is bedoeld voor managers en professionals die erin geloven dat beter communiceren positief kan bijdragen aan jezelf of aan je organisatie. De training wordt meestal incompany gegeven, maar kan ook in zijn geheel bij ons op locatie worden verzorgd.

Het is ons doel om een perfecte match te maken tussen uw doelstellingen, de deelnemers en de spreker, dagvoorzitter of workshopleider die u bij ons boekt. Ons boekingsproces loopt daarom als volgt:

1. U neemt telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.

2. Wij bellen u om uw wensen te inventariseren en advies te geven. Op basis hiervan sturen we een vrijblijvende offerte toe.

3. Indien akkoord ondertekent u de offerte digitaal en plannen wij een voorbespreking in met u en de voorgestelde spreker of trainer.

Wij nemen het proces uit handen voor u en zorgen dat alles perfect is geregeld.
Voor iedere inspiratiesessie, workshop of lezing plannen we een voorbespreking in met de spreker of trainer. Op deze manier weet u zeker dat er een goede match is tussen wat u wilt bereiken en wie u inhuurt.
Doorgaans heeft het de voorkeur om een telefonische voorbespreking te doen. Indien het om een grote opdracht gaat is het mogelijk om een voorbespreking op locatie te plannen. Het kan zijn dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht. Uiteraard overleggen we dit eerst met u.

Informatie aanvragen

Meer informatie over Communiceren met impact?
Neem vrijblijvend contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.